Voedingsbegeleiding

Voedingsbegeleiding

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voeding is niet alleen belangrijk als men wilt afvallen of aankomen in spiermassa, denk bijvoorbeeld ook aan je energielevel en herstel na inspanning.

Over het algemeen weten we allemaal wel wat nou gezond en ongezond voedsel is.
Maar wat de meeste mensen niet weten is wat ze nou dagelijks binnen moeten krijgen aan voeding (de energiebehoefte).
De energiebehoefte is het aantal calorieen die het lichaam dagelijks nodig heeft om alle vitale functies van het lichaam te laten functioneren, de ademhaling, hartslag hersenactiviteit etc. Dit is per persoon verschillend want dit hangt van een aantal verschillende factoren af bijvoorbeeld: geslacht,gewicht,leeftijd en beweging. Ook hangt dit af van iemand zijn doelstelling, iemand die wilt afvallen heeft een andere energiebehoefte dan iemand die op gewicht wilt blijven of zwaarder wilt worden.

Vaak maken mensen gebruik van een specifiek dieet, waarbij bepaalde voedingsstoffen niet ingenomen worden. Daarbij is er een vast schema van wat men wel en vooral niet mag eten. Het nadeel van deze algemene diëten is het feit dat de voeding niet is afgestemd op je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Bovendien zijn deze diëten vaak tijdelijk van duur. Even afzien kan iedereen wel, maar levenslang afzien houd niemand vol. Om je gewenste gewicht te bereiken en te behouden zul je dus op zoek moeten naar een levensstijl die je levenslang kunt volhouden..

Randy Hondius Lifestyle & Training kan je helpen om je vicieuze cirkel te doorbreken. De voedingsbegeleiding zal op maat worden gemaakt en is geen dieet, omdat de begeleiding volledig toegespitst is op je persoonlijke wensen, behoeften en voorkeuren. Je energiebehoefte wordt specifiek berekend en zal worden verdeeld onder de juiste hoeveelheden voedingsstoffen waardoor jij je doelstelling zal realiseren en ook zal vasthouden! Op deze manier werken we samen naar een gezonde levensstijl en naar een levenslang gezond (gewenst) gewicht.website

Stop met diëten, Stop met jojo’en ..

Laat Randy Hondius Lifestyle & Training je helpen !